Miroslav Horák
24. dubna 2024 • 15:35

Dostál před MS popsal, proč má radši menší výstroj a rád utrácí za obleky

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z loňské porce 19 zápasů v NHL se vypracoval na 44 startů. Reputace Lukáše Dostála na mapě NHL utěšeně roste. Rostou jeho výkony i sebevědomí. Což by se mohlo promítnout i do blížícího se šampionátu v Praze, na který se 23letý gólman s velkou budoucností chystá. „Udělal jsem další pokrok,“ těší jej.



Zrovna balil na cestu do Evropy, pár svých věcí nechal v garáži u parťáka Radka Gudase. Na reprezentační fázi sezony se naladil výborně posledním duelem ve Vegas. Obhájce Stanley Cupu vychytal 4:1 a s nadsázkou litoval, že maraton základní fáze NHL skončil.

„Na sto procent je fajn takovým způsobem zakončit sezonu. V hale Vegas to vždy hodně žije, podali jsme výborný výkon. Jen je škoda, že jsme to nedotáhli do play off. Což je důvod, proč se hokej hraje a kvůli čemu celé léto tvrdě trénujete,“ popisuje Lukáš Dostál v rozhovoru pro Sport a iSport.cz.

Ducks o Stanley Cup nehrají pošesté v řadě, ale dlouho svítila jistá naděje. Kdy se to zlomilo?
„Měli jsme výborný start do sezony, skoro až snový. Věřili jsme si, měli jsme velké cíle a osobně mě hodně mrzí, že jsme to nedotáhli do postupového konce.“

Kdybyste zopakovali víc výkonů jako u Vegas, šance mohla být vyšší. Mimochodem, byl ve hře domácích hodně cítit Tomáš Hertl?
„Byl. Jednu, dvě dobré střely tam měl. Tomáš je výborný hokejista, vynikající v soubojích. Jakmile Vegas nahodí puk do pásma, získá ho. Hru kolem brány má taky vynikající. Když Vegas hráli šest na čtyři, stál celou dobu přede mnou, aby mi clonil. Musel jsem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud